ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗ



 

  • Στον Ταΰγετο μπορεί κανείς να πάει για να απολαύσει τη μεγαλόπρεπη φύση αλλά και να ψαρέψει με επιτυχία πέστροφες σολομούς και … οξύρρυγχους    

 

  •  Τα ποιοτικά προϊόντα της εταιρείας G – Fish του Γιάννη Γεροντίδη φθάνουν μέχρι τα καλύτερα εστιατόρια της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας

 

  • Αν φας από το χαβιάρι που βγάζει ο Γιάννης Γεροντίδης στο Καστόρι τότε καταλαβαίνεις τι δοκίμασε κάποτε στην Κασπία Θάλασσα ο μεγάλος Εθνικός Ευεργέτης Ιωάννης Βαρβάκης  

 

Στο Καστόρειο της Λακωνίας, που βρίσκεται ψηλά μέσα στην καταπράσινη φύση του Ταϋγέτου, κρύβεται μια ευχάριστη έκπληξη, για τον επισκέπτη της περιοχής. Ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση και τα κρυστάλλινα νερά, που τρέχουν από φυσικές πηγές, μπορεί να δει κανείς να κολυμπούν ήσυχα, πάρα πολλές πέστροφες και σολομοί βουνού, καθώς και εντυπωσιακοί σε μέγεθος οξύρρυγχοι. Όλα αυτά τα ψάρια, είναι συγκεντρωμένα στους υδάτινους διαδρόμους του ιχθυοτροφείου του Λάκωνα επιχειρηματία, Γιάννη Γεροντίδη, η οικογένεια του οποίου ίδρυσε στο Καστόρι Λακωνίας, από το 1969, μία από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας και σολομού στην Ελλάδα.

      Σήμερα η εταιρεία αυτή με την επωνυμία: Πρότυπη Μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας Πέστροφας – Σολομού – Οξύρρυγχου G. FISH GERONTIDIS, απασχολεί πέντε εργαζόμενους και μέσα σε ιδανικές συνθήκες εκτροφής των ψαριών αυτών του γλυκού νερού, παράγει τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της. Στον χώρο του ιχθυοτροφείου, ο κ. Γεροντίδης με τις αδελφές του Αθηνά και Κατερίνα και τους υπαλλήλους του, καπνίζουν τα ψάρια με την  παραδοσιακή μέθοδο καπνίσματος με ξύλο οξιάς και στην συνέχεια τα συσκευάζουν σε κενό αέρος χωρίς τη χρήση συντηρητικών.

      Στόχος τους, όπως μας είπαν κατά την επίσκεψή μας στη Μονάδα τους, είναι να παρουσιάζουν στην αγορά καινοτόμα προϊόντα υψηλής γαστρονομικής αξίας, πάντα με βάση τα ψάρια που εκτρέφουν, αλλά και εναρμονισμένα με τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή. Παράλληλα, οι ίδιοι μας επισήμαναν ότι επενδύουν στον γαστρονομικό τουρισμό και ήδη τα τελευταία τρία χρόνια φέρνουν γκρουπ τουριστών που τους μυούν στη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας. Πράγματι, τα προϊόντα της εταιρείας G – Fish Gerontidis, καπνιστή και  μαρινάτη πέστροφα, καπνιστός και  μαρινάτος σολομός, καπνιστός οξύρρυγχος, αλείμματα πέστροφας,  σολομού και χαβιάρι σολομού, είναι όλα υψηλής διατροφικής αξίας και εξαιρετικής γεύσης, για όλα τα γούστα και βαλάντια. Με ιδιαίτερα προσεγμένες συσκευασίες που έλκουν και πείθουν τον καταναλωτή για την ποιότητα του προϊόντος, φθάνουν σε όλη την εσωτερική αγορά της χώρας μας, καθώς και σε αγορές του εξωτερικού.

      Τέτοιες μικρές επιχειρήσεις, με καινοτόμες ιδέες και ποιοτικά τοπικά προϊόντα, αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας και μέσα ισχυρής προβολής της Λακωνίας γι’ αυτό αξίζουν τον δημόσιο έπαινο και την ουσιαστική αρωγή εκ μέρους της Πολιτείας.   

 

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ