Η ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ



  •  Ιστορικό γεγονός για τη Λακωνία η θεμελίωση της νέας Γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα
  •  Επιτέλους θα πάψει να χρησιμοποιείται η μεταλλική Γέφυρα των τριών αιώνων ζωής
  •  Η νέα Γέφυρα πρέπει να αποτελέσει την αρχή της κατασκευής ενός σύγχρονου οδικού άξονα που θα αποφεύγει παντελώς τις κατοικημένες περιοχές

Στη σημερινή προεκλογική περιοδεία μας, προς τη νότια Λακωνία, όταν βρεθήκαμε στη Γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα, υπήρχε αρκετή κίνηση οχημάτων, μποτιλιάρισμα και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και γενικά μια τριτοκοσμική εικόνα, με μια μουσειακή μεταλλική Γέφυρα που «πατάει» σε τρεις αιώνες, να αποτελεί το μοναδικό μέσο εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας στον κεντρικό οδικό άξονα της Λακωνίας. Προσωπικά όμως για πρώτη φορά δε δυσανασχέτησα ευρισκόμενη στο σημείο αυτό, αφού κατά τον χρόνο της καθυστέρησής μας, παρατηρούσα τις εργασίες εγκατάστασης του εργοταξίου δίπλα από τη Γέφυρα, προκειμένου να αρχίσει το έργο κατασκευής της νέας Γέφυρας, η οποία θα αντικαταστήσει την «υπέργηρη».

Η νέα Γέφυρα θα κατασκευαστεί με βάση το εργολαβικό συμφωνητικό που έχει υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, με τον ανάδοχο του έργου, με προϋπολογισμό 4.465.000 ευρώ. Με ιδιαίτερη χαρά διαβάζουμε στον τοπικό τύπο, ότι αύριο Σάββατο 13 Μαΐου 2023, θα γίνει η τελετή Αγιασμού και Θεμελίωσης της νέας Γέφυρας στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται – κατά την άποψή μας – ως ιστορικό και εφόσον οι εργασίες  ξεκινήσουν άμεσα όπως προβλέπεται από τη σχετική συμφωνία και δε διακοπούν κάποια στιγμή, το έργο θα παραδοθεί σε 18 μήνες και θα αποτελέσει αναμφίβολα μια σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του απαρχαιωμένου λακωνικού οδικού δικτύου.

Πρωτίστως  η χρησιμότητα της Νέας Γέφυρας, προς το παρόν είναι η αποφυγή κάποιου σοβαρού ατυχήματος που εγκυμονεί η χρησιμοποίηση της παλαιάς λόγω γήρανσης των υλικών κατασκευής της και δευτερευόντως η συντόμευση του χρόνου κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Νέα Γέφυρα που έπρεπε να έχει κατασκευαστεί εδώ και δεκαετίες τώρα, πρέπει να αποτελέσει την αρχή για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα ενώνει την κεντρική με τη νοτιοανατολική Λακωνία. Και ο αυτοκινητόδρομος αυτός δεν πρέπει να έχει καμία επαφή με τις κατοικημένες περιοχές των κωμοπόλεων της Σκάλας και του Βλαχιώτη. Η Λακωνία δικαιούται το αυτονόητο!

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

  

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ