ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ



 

  • Η μέριμνα για κάθε ηλικιωμένο, αδύναμο και ανήμπορο συνάνθρωπό μας είναι υποχρέωση όλων μας
  • Οι άνθρωποι που κουράστηκαν στον αγώνα της ζωής δικαιούνται αξιοπρεπή γεράματα
  • Τα ευαγή Ιδρύματα όπως τα Γηροκομεία δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δε θα τα χρειαστεί και ο ίδιος

Σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, επισκεφθήκαμε το Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι», το οποίο βρίσκεται στη Σπάρτη, (Επισκόπου Βρεσθένης 30) και πλησίον της οικίας μας. Εκεί μας υποδέχθηκε θερμά η Διευθύντρια του Ιδρύματος.

            Στους χώρους του Γηροκομείου, που είδαμε, επικρατούσε μια ιδιαίτερη ηρεμία και τάξη, η καθαριότητα ήταν θα λέγαμε απόλυτη και το προσωπικό διεκπεραίωνε τα καθήκοντά του, αθόρυβα και αποτελεσματικά. Η Διευθύντρια μας μίλησε για τον αριθμό των τροφίμων και του προσωπικού, για τις δυσχέρειες και τους στόχους του Ιδρύματος.

            Το Γηροκομείο Σπάρτης είναι ένα Ίδρυμα - που όπως αναφέρεται και στο μότο της Ιστοσελίδας του -,  γεννήθηκε από την αγάπη, στηρίχθηκε στην αγάπη και έχει την αγκαλιά του ανοιχτή σε κάθε αδύναμο και εγκαταλελειμμένο. Πρόκειται για έναν ζεστό χώρο με ανθρωπιά και καλοσύνη, που σέβεται την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου και εξασφαλίζει γαλήνη και ηρεμία σε κάθε ηλικιωμένο, ανήμπορο και πονεμένο. Σήμερα φιλοξενούνται 78 ηλικιωμένοι, οι οποίοι εξυπηρετούνται από 40 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είναι το Διοικητικό προσωπικό, το Νοσηλευτικό προσωπικό, το Βοηθητικό, ο Φυσικοθεραπευτής και η Κοινωνική Λειτουργός. Στην κορυφή της πυραμίδας βέβαια, βρίσκεται το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο διοικεί, συντονίζει και επιβλέπει τη συνολική λειτουργία του Ιδρύματος. Είναι εμφανές το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν και η προσπάθεια που καταβάλλουν για την συνεχή αναβάθμισή των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Συγχαίρουμε ειλικρινά το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση, όπως και το λοιπό προσωπικό για τον αγώνα τους, προκειμένου να ζουν με αξιοπρέπεια οι σεβαστοί και αγαπητοί μας τρόφιμοι και τους ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και την ενημέρωση.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ