ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ

 


 

  • Δεν είναι υπερβολή ότι η Ελαφόνησος είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά
  • Η εξωτική ομορφιά του νησιού και η παραδεισένια παραλία της με τα σμαραγδένια νερά έχουν γίνει γνωστά στα πέρατα του κόσμου
  • Σημαντικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Ελαφονήσου βρίσκονται σε εξέλιξη για την τουριστική ανάπτυξη
 

     Η σημερινή ημέρα, Σάββατο 13 Μαΐου 2023, ήταν για εμάς μια ξεχωριστή ημέρα του προεκλογικού αγώνα, αφού θα φθάναμε στον προορισμό μας με ένα ξεχωριστό μέσον, το πλοίο και ακόμα θα πηγαίναμε σε έναν ιδιαίτερα χαρισματικό τόπο, που κατοικούν εξαιρετικοί άνθρωποιˑ τολμηροί θαλασσοπόροι και αλιείς, επιχειρηματίες και λίγο αγρότες, όλοι ευγενικοί και καλόκαρδοι, που όποιος τους γνωρίζει, θέλει να τους ξανασυναντήσει. Η Ελαφόνησος, που βρίσκεται μια ανάσα από τη λακωνική στεριά, λόγω της σπάνιας φυσικής ομορφιάς του, έχει αποκτήσει τεράστια φήμη τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και το εξωτερικό και οι επισκέπτες του τονώνουν την τοπική οικονομία και προβάλλουν τη χώρα μας διεθνώς.

    Για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης της Ελαφονήσου, μιλήσαμε με τη Δήμαρχο του νησιού κυρία Έφη Λιάρου, η οποία μας είπε ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή και μάλιστα κατά τον περασμένο Μάρτιο, η ίδια συμμετείχε ως ομιλήτρια σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό υπό την προεδρία του Πρίγκιπα Αλβέρτου. Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, το Monaco Blue Initiative είχε ως κεντρικό θέμα την προστασία της Μεσογείου και η Δήμαρχος Ελαφονήσου διατύπωσε προτάσεις για δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο προτεραιοτήτων για την προστασία και τη διατήρηση ειδών, τη βιώσιμη αλιεία και υδατοκαλλιέργεια, τη βιώσιμη ναυτιλία και τον τουρισμό. Τόνισε ότι το νησί είναι προστατευόμενη περιοχή «Natura 2000» και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Δήμου για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής, με στόχο τη διατήρηση της νησιωτικής φυσιογνωμίας και της αυθεντικότητας της Ελαφονήσου. Ακόμα, επισήμανε η κυρία Λιάρου ότι δεν ήταν τυχαία η πρωτιά που κατέγραψε η Ελαφόνησος με την πιστοποίηση που έλαβε το Παυλοπέτρι (η βυθισμένη αρχαία πόλη, η οποία αποτελεί την παλαιότερη χρονολογικά βυθισμένη αρχαιολογική τοποθεσία παγκοσμίως), από το πρόγραμμα INHERITURA που μάλιστα είναι και η πρώτη σε όλη την Ελλάδα.

    Όλα τα ανωτέρω είναι πολύ σημαντικά και προδιαγράφουν ένα ευοίωνο μέλλον για την Ελαφόνησο, τα Βάτικα, αλλά και όλη τη Λακωνία από την οποία θα περνούν αμέτρητοι επισκέπτες, όταν γίνει επισκέψιμη με σύγχρονα μέσα η επί της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού βυθισμένη πολιτεία, η οποία βρίσκεται σε ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει συγκεκριμένο σχέδιο με δρόμους και κτίρια. Συγχαίρουμε τη Δήμαρχο κυρία Λιάρου για τις πρωτοβουλίες της και ευχόμαστε κάθε καλό στην ίδια και τους εκλεκτούς φίλους μας Ελαφονησιώτες.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ