ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

 

 

  • Το Πανεπιστήμιο μπορεί να δώσει μέσω της γνώσης  μια νέα πνοή και μια νέα ζωή στις τοπικές κοινωνίες  

 

  •  Το Πανεπιστήμιο ως φορέας γνώσης και έρευνας και το Επιμελητήριο που αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρηματιών μπορούν να στηρίξουν από κοινού δράσεις που θα ωφελήσουν τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους

 

  • Επιβάλλεται η προσαρμογή της αγοράς σε νέα συνθήκες ύστερα από τη μακρόχρονη οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε από την υγειονομική και την ενεργειακή

Σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, παρευρεθήκαμε σε μια σημαντική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, κατά την οποία υπογράφτηκε Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ του Επιμελητηρίου Λακωνίας και της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση αυτή πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας, παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννη Παναρίτη, τον Πρύτανη του εν λόγω Πανεπιστημίου, κ. Αθανάσιο Κατσή και τον Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης, κ. Οδυσσέα Σπηλιόπουλο, οι άξονες της Συνεργασίας και τα προσδοκώμενα οφέλη για τη λακωνική οικονομία.

            Ειδικότερα ο κ. Σπηλιόπουλος, ανέφερε ότι η Συνεργασία των δύο φορέων θα περιλαμβάνει δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης, ερευνητικές πρωτοβουλίες και ενέργειες που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ευρύτερης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος είναι η παραγωγή προτάσεων οικονομικής πολιτικής για την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ένας ενδεικτικός κατάλογος προτάσεων και προγραμμάτων περιλαμβάνει: Τα σύγχρονα Χρηματοδοτικά εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Τις σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους Διαχείρισης Κεφαλαίων Κίνησης. Τη χαρτογράφηση Αγοράς και Παρακολούθηση τιμών Αγροτικών Προϊόντων Εθνικού και Τοπικού Ενδιαφέροντος. Τη διαχείριση και αποτίμηση Χαρτοφυλακίου ακινήτων. Τις Νέες Τεχνολογίες στον Τουρισμό. Τη διαχείριση Καινοτομίας στον Τουριστικό Τομέα. Τη Διεθνή Τουριστική Αγορά και Τουριστική Οικονομία. Την ανάπτυξη μοντέλων κοστολόγησης. Τη φορολογική συμμόρφωση και συνείδηση κ. ά.

            Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τα αποτελέσματα μιας τέτοιας σημαντικής Συνεργασίας και συνεισφοράς της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, που την έχει άμεση και πρώτιστη ανάγκη!

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ