Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

 

 

 

 

Τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, οι πολίτες βιώνουν έντονα τον Γολγοθά της ακρίβειας, αφού οι ανάγκες στα ελληνικά νοικοκυριά είναι αυξημένες λόγω των πατροπαράδοτων εθίμων. Το πολυδιαφημιζόμενο από τους υπουργούς της κυβέρνησης «καλάθι του νοικοκυριού», μόνο τα ειρωνικά σχόλια των καταναλωτών καταφέρνει και αποσπά, αφού οι περισσότεροι το προσπερνούν, χωρίς να κάνουν καμία χρήση του.

   Από το τέλος του 2021, η ακρίβεια δοκιμάζει την αντοχή των καταναλωτών και παρά τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης τον μήνα Μάρτιο, συνεχίζει την ανοδική πορεία της, αναγκάζοντας τους πολίτες να μειώνουν τις αγορές τους ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής.

   Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου, οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν «χρυσάφι» πέντε καθημερινά προϊόντα, τα οποία είναι το γάλα, το ψωμί, το λάδι και από αυτά που είναι εκτός σπιτιού, το σουβλάκι και ο καφές στο χέρι. Για το δε γάλα και το ψωμί, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «το γάλα έχει αρχίσει να γίνεται «απαγορευμένη τροφή» για τα νοικοκυριά μέσων και χαμηλών εισοδημάτων και κατά τη διάρκεια του 2022 οι όγκοι πωλήσεων υποχώρησαν 6,6% στο λευκό γάλα, ενώ περίπου ίδια ήταν η πτώση και το πρώτο δίμηνο εφέτος. Στο ψωμί από την άλλη, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, είχαν «περάσει» δύο κύματα ανατιμήσεων, τον Νοέμβριο του 2021 και τον Μάρτιο του 2022, συνολικού ύψους 15%-16%, με το ψωμί από 2,60 – 2,70 ευρώ το κιλό να έχει φτάσει 3 – 3,10 ευρώ».

    Είναι φανερό λοιπόν πως η υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά απομακρύνει τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας από τα βασικά είδη διατροφής, δημιουργώντας έτσι μια τεράστια ανισότητα στην κοινωνία, η οποία εκτός από άδικη, καθίσταται με τον καιρό και επικίνδυνη. Επομένως, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να τεθεί το γρηγορότερο, τέρμα στις σημερινές αδιέξοδες πολιτικές που οδηγούν σε εξαθλίωση ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας.

 Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού 

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ