ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που έχει καθιερωθεί από την UNESCO να είναι η 23η Απριλίου, για να τιμήσει δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες, επισκεφθήκαμε σήμερα 24 Απριλίου τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, η οποία αποτελεί έναν οικείο χώρο για εμάς. Εκεί, διαβάσαμε κάποια αγαπημένα μας ποιήματα Ελλήνων ποιητών, συζητήσαμε με τους υπαλλήλους και με τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης τον κ. Δημήτριο Σαγιάννη, ο οποίος μας έδωσε μια σύντομη εικόνα της δυναμικής και των στόχων του πνευματικού αυτού δημόσιου Ιδρύματος του τόπου μας:

«Στη Βιβλιοθήκη μας διατηρούμε δύο τεράστια Αρχεία, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Πρόκειται για τα Αρχεία του Νικηφόρου Βρεττάκου και του Δικαίου Βαγιακάκου. Επίσης, λειτουργούμε Τμήμα Λακωνικής Βιβλιογραφίας, Παιδικό Τμήμα, Τμήμα Ενηλίκων, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα Τεχνολογικά Εργαστήρια στην Πελοπόννησο, ονομαζόμενο Sparti TechLab (Τμήμα της ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Σπάρτης), το οποίο έχει ως κύριους πυλώνες δράσης την Τεχνολογία, την Επιχειρηματικότητα, την Ισότητα και το Περιβάλλον. Για εμάς ο ρόλος της Βιβλιοθήκης δεν πρέπει να είναι ένα απλό βιβλιοστάσιο, αλλά ένας φορέας που προάγει τον πολιτισμό, την ισότητα και να παρέχει σε όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την πνευματική καλλιέργεια.         Ως Βιβλιοθήκη, είμαστε ήδη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και εδώ θέλουμε να έρθει όλος ο κόσμος, προκειμένου να βελτιωθεί σε όλα τα πνευματικά και πολιτισμικά επίπεδα».

Συγχαίρουμε ειλικρινά τον Διευθυντή και το Προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης για το έργο που επιτελούν και την προσφορά τους κυρίως στους μαθητές και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη και ευγένεια ψυχής που τους διακρίνει.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ