ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

 

Η νότια πύλη της Λακωνίας είναι αναμφίβολα το λιμάνι του Γυθείου, που όλοι εμείς που κατοικούμε βορειότερα και ειδικότερα στη Σπάρτη, το αποζητούμε για έναν καφέ, για μια βόλτα ή και φαγητό στα όμορφα καταστήματα που υπάρχουν γύρω του.

    Τα τελευταία χρόνια έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα από την Πολιτεία για την αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων μήκους έως 200 μέτρων. Μετά την ολοκλήρωση των έργων αυτών, πραγματικά το λιμάνι απέκτησε νέα δυναμικότητα ως προς την εξωτερική παραβολή κρουαζιερόπλοιων, καθώς και επιβατηγών και φορτηγών πλοίων σε άλλα σημεία του. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί οι υποδομές για την ανάπτυξή του ως τουριστικού, με την κατασκευή μαρίνας για τη μόνιμη ή προσωρινή φιλοξενία σκαφών ιστιοπλοϊκών ή μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής. Για να λειτουργήσει όμως με αυτή τη μορφή, απαιτείται η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, πίλαρ (αυτόματοι εξυπηρετητές ηλεκτρικού ρεύματος) και άλλα σχετικά.

    Επίσης, το λιμάνι του Γυθείου εκ της φυσικής του θέσεως στον μυχό του λακωνικού κόλπου, θα πρέπει να αναδειχθεί ως κέντρο ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού, με συγκοινωνία που θα το συνδέει με την Καλαμάτα, τη Μονεμβασιά, τα Κύθηρα και γιατί όχι και με τα Κυκλαδονήσια. Η Λακωνία έχει όλες τις προδιαγραφές για να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης και της βελτίωσης του εισοδήματος των κατοίκων της, αρκεί να υπάρξει και η ανάλογη πολιτική βούληση.  

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

 Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ