ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, είναι η 18η Απριλίου εκάστου έτους, κατά την οποία διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τα μνημεία και τους εμβληματικούς τόπους. Κάθε χρόνο υπάρχει και ένα ξεχωριστό θέμα και για φέτος, το θέμα του εορτασμού «Heritage Changes» («Αλλαγές στην Κληρονομιά») υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στα ιστορικά μνημεία και τις τοποθεσίες.      

  Σήμερα λοιπόν, Τρίτη 18 Απριλίου 2023, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της Ελλάδας που υπάγονται στο Δημόσιο (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο και έτσι δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να τα επισκεφθεί και να θαυμάσει τα πολιτισμικά δημιουργήματα των προγόνων μας. Κυρίως όμως, τους αρχαιολογικούς χώρους πρέπει να τους επισκέπτονται τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι, για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, που θεμελίωσε την Επιστήμη και τη Φιλοσοφία και γέννησε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Ανθρωπισμού.

  Κατά την άποψή μας, η Πολιτεία πρέπει να αυξήσει σημαντικά τις ημέρες ελεύθερης εισόδου στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για τους Έλληνες πολίτες και ακόμα περισσότερο για τις οικογένειες που έχουν παιδιά. Τα πολιτιστικά μνημεία είναι δημόσιοι χώροι Παιδείας και στην Ελλάδα η Παιδεία είναι δωρεάν.

Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού 

 Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ