ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


 


Η Μεγάλη Παρασκευή είναι για εμάς τους χριστιανούς ημέρα μεγάλου πένθους, απόλυτης αργίας και νηστείας, αφού κατά τη διάρκειά της, κορυφώνεται το Θείο Δράμα. Ο Χριστός ανεβαίνει στον Σταυρό του μαρτυρίου Του για να λυτρώσει όλους εμάς, να πάρει όλα τα αμαρτήματά μας και να μας χαρίσει φως, γαλήνη, αγάπη και αιώνια χαρά.

   Οι Ιεροί Ναοί μας, έχουν στο κέντρο τους τον ανθοστόλιστο Επιτάφιο, ο οποίος αναπαριστά τον Τάφο του Χριστού. Στον Επιτάφιο θα τοποθετηθεί το σώμα του Χριστού (ο Εσταυρωμένος) ο οποίος έχει προσηλωθεί στον Σταυρό. Ο Σταυρός, επί του οποίου γνώρισε τον φρικτό θάνατο ο Αναμάρτητος, «ο μόνος εύσπλαχνος και φιλάνθρωπος», είναι για εμάς τους χριστιανούς σύμβολο αγάπης και θυσίας και φέρνει αυτόματα στον νου μας τους αμέτρητους σταυρούς, που υψώνονται γύρω μας.

    Το Θείο Πάθος, μας κάνει να στρέψουμε τα μάτια της ψυχής μας στους αμέτρητους συνανθρώπους μας, κοντινούς ή μακρινούς, που χωρίς να φταίνε, σηκώνουν τον δικό τους Σταυρό. Σ’ αυτούς που χάνουν καθημερινά δικούς τους ανθρώπους στα πεδία των μαχών στη βορειοανατολική Ευρώπη, στα θύματα του φονικού σεισμού της Τουρκίας, του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, των προσφυγικών πλοιαρίων, των βαριά πασχόντων ασθενών, των ανήμπορων και καταφρονεμένων του κόσμου τούτου.

    Σε όλους αυτούς πρέπει να βρεθούμε πλάι τους, να τους συνδράμουμε αν μπορούμε υλικά και κυρίως να τους συμπαρασταθούμε ψυχικά, να τους παρηγορήσουμε με έναν λόγο ή έστω με ένα βλέμμα αγάπης και συμπόνιας. «Ο καθείς και τα όπλα του», κατά τον ποιητή. 

Καλή Ανάσταση, προσωπική και συλλογική! 

Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού 

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ