ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ως γνωστόν, ο κυριότερος σκοπός του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, είναι να προστατεύει τα οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά συμφέροντα των εργαζομένων στη Λακωνία. Ειδικότερα δε η φροντίδα του είναι η προστασία των εργαζομένων από τυχόν αυθαιρεσίες της εργοδοσίας σε θέματα όπως η παραβίαση του εργασιακού ωραρίου, τα λάθη στη μισθοδοσία, η καταστρατήγηση μισθού, επιδομάτων, τυχερών και άλλων παρόμοιων.

            Κατά την επίσκεψή μας σ’ αυτό, συζητήσαμε με τον Πρόεδρό του, κ. Νίκο Μηνακάκη, ο οποίος με προθυμία και ευγένεια μας ενημέρωσε για τα κυριότερα ζητήματα που διαχειρίζεται σχετικά με τους εργαζόμενους στη Λακωνία, λέγοντάς μας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

            «Η Λακωνία παρουσιάζει ένα ποσοστό 25% περίπου ανεργίας στους νέους μέχρι 30 ετών γιατί δεν υπάρχουν παραγωγικές εργασίες. Η Λακωνία δυστυχώς έχει αποβιομηχανοποιηθεί και δεν υπάρχει αστική – βιομηχανική τάξη και έτσι έχουμε μόνον μικρές βιομηχανίες, συνήθως οικογενειακές.            Από το Κέντρο κάνουμε ενημέρωση δια ζώσης και δι’ αποστάσεως σε καθημερινή βάση για ασφαλιστικά – εργασιακά θέματα, εντελώς δωρεάν, σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. Ακόμα, διοργανώνουμε επιδοτούμενα Προγράμματα επιμόρφωσης εργαζομένων και ανέργων, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις, ανοιχτές σε όλους, όπως παιδικά πάρτι κλπ.

            Προσωπικά, θα ήθελα να καλέσω τους εργαζόμενους να είναι πιο κοντά μας για να τους ενημερώνουμε έγκυρα και έγκαιρα σε όλα τα θέματα που τους αφορούν γιατί έχουμε την τεχνογνωσία και την ενημέρωση πάνω στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μηνακάκη, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του και παράλληλα τονίζουμε ότι πρέπει να εφαρμοσθούν από τους αρμόδιους φορείς, οι κατάλληλες πολιτικές για τη μείωση της ανεργίας στον τόπο μας.

Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού 

 

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ