ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΙΕΙΣ ΜΑΣ …


Ο πρωτογενής τομέας, αποτελεί τη βάση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας και ως εκ τούτου, κατέχει κρίσιμο ρόλο, η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την πρωτογενή παραγωγή, η ενίσχυση, η προστασία και η βιωσιμότητα του αγροτικού εισοδήματος. Ανάμεσα στους παραγωγούς, βρίσκονται και οι αφανείς συνήθως αλιείς, οι οποίοι δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα επιβίωσης μέσα στη θάλασσα και πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους.

            Σοβαρά προβλήματα όμως δυσκολεύουν τη ζωή των αλιέων και απειλούν με συρρίκνωση τον κλάδο τους. Βρεθήκαμε στη Νύμφη των Βατίκων, την αγαπημένη μας Νεάπολη Λακωνίας και εκεί συζητήσαμε με τον κ. Γιώργο Λιβανό, Πρόεδρο Παράκτιων Αλιέων Δήμου Μονεμβασίας και Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, ο οποίος μας είπε τα ακόλουθα για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι αλιείς:

            «Τα προβλήματα του Κλάδου μας είναι μεγάλα και δυστυχώς δε μας καλούν οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να εκθέσουμε τα επαγγελματικά και οικονομικά μας προβλήματα. Οδηγούμαστε σε εξαθλίωση, αφού δεν υπάρχει επαγγελματίας ψαράς, που να μην χρωστάει στον ΕΦΚΑ και οι περισσότεροι χρωστάνε και στα μαγαζιά τα εργαλεία τους.  Οι αρμόδιοι του Υπουργείου δεν ξέρουν τι είναι δίχτυ και αγκίστρι. Είμαστε 15.000 οικογένειες πανελλαδικά, που ζούμε από την αλιεία, αλλά κανείς δεν ασχολείται με την παράκτια αλιεία. Χρόνια τους φωνάζουμε ότι πρέπει να προσέξουμε τα αποθέματα με ζώνες προστασίας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του εισαγόμενου ψαριού, του λαγοκέφαλου, που μας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα».

            Η προστασία της αλιείας μας και  του αλιευτικού στόλου, είναι άμεσο και επιτακτικό καθήκον της Πολιτείας.

Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού 

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ !

ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΕΤΡΙΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ